Je bekijkt nu Ontdek het kleine kind in je
blog het kleine kind in je

Ontdek het kleine kind in je

Yeah!! Het kleine kind in je…laat het lekker spelen!

Bij bewust worden hoort dat je het kleine kind in jou de ruimte geeft in je leven om er te mogen zijn. Want het kleine kind in je heeft je veel te geven en van nature prachtige kwaliteiten in zich. Zo weet zij of hij intuïtief wat echt bij je past en wat niet, weet wanneer iets gevaarlijk is, weet wanneer je over je grenzen gaat, is kwetsbaar, spontaan, speels en grappig, creatief en leeft in het hier en nu!Tijd om jouw innerlijke kind aan de hand mee te nemen door je leven.

Hoe doe je dat?
Om te beginnen dat je je bewust bent van het innerlijke kind in jou! Neem een momentje voor jezelf en maak in stilte contact met het kleine meisje of jongetje dat nog steeds ergens in jou zit. Voor het gemak praat ik nu in de hij-vorm verder, maar je snapt dat het ook zij kan zijn.

Waar zit ie
Op welke plek in jouw lijf zit hij? Zeg eens gedag (niet gaan nadenken, gewoon doen!) en praat eens met je innerlijke kind. Hoe gaat het met hem? Heeft hij het gevoel dat hij er mag zijn? Wat heeft hij nodig? Wat kan hij voor jou betekenen in het dagelijks leven? Heeft hij nog wat tips voor je?

Neem het leven minder serieus
Geniet je of ben je te druk met het druk zijn? Kijk je naar wat er nu is, hier op dit moment, of denk je aan dat wat er was of wat je zo graag zou willen maar (nog) niet hebt? Leef je in angst en is dat terecht? Maak je voldoende plezier in je leven en is er tijd om lekker creatief bezig te zijn? Doe je nog waar je als kind blij van werd? Luister naar wat je innerlijke kind te zeggen heeft en neem even de tijd (stilte) om te luisteren en kijk met compassie naar hem.

Alle emoties mogen er zijn
Het kleine kind manifesteert zich door vlinders in je buik, brok in je keel, knoop in je buik, het gelukkige gevoel. De angst, verdriet, onzekerheid, plezier, liefde etc. mogen er gewoon zijn. Zonder te oordelen.

Dat lieve blonde meisje
Eerder was het innerlijke kind in mij best ook wel met regelmaat op de voorgrond, maar dan onbewust. Pas in mijn bewustwordingsproces ben ik me ook bewust geworden van mijn innerlijke kind. Dat kleine blonde lieve zachtaardige meisje dat voor iedereen goed wil doen en wat voor een ander wil betekenen. Als klein meisje vond ik het al belangrijk anderen te helpen.

En ik moet nu ineens denken aan mijn lieve jeugdvriendinnetje Esther, met wie ik in de hele buurt oud papier op ging halen en dat vervolgens naar een grote container bij school bracht. De opbrengst van dat oud papier ging dan naar een goed doel. Hele zaterdagen waren Esther en ik met de kruiwagen in de weer om oud papier op te halen. We wilden helpen om de wereld een beetje mooier maken. Ondertussen hadden wij ook veel lol tijdens het ophalen! Het kleine kind mocht er volop zijn.

Vakantie
Afgelopen zomervakantie was het kleine kind in mij ook regelmatig aanwezig. Wat heerlijk! Heb zoveel lol gehad en onbezorgde tijden! Op de camping werden muziekavonden met een band georganiseerd. Al snel stonden we dan met z’n allen op dansvloer en gingen we heerlijk uit ons dak op de muziek. De avonden vlogen voorbij. Moe en voldaan en nog volop in contact met ons innerlijk kind, kwamen Nikki en ik op de terugweg, langs een speeltuin. Tja, dan moet je toch even nog gaan spelen natuurlijk. Ongelooflijk, wat een lol! En als ik nu eens wat minder in mijn vel zit (natuurlijk gebeurt mij dat ook, want dat hoort ook bij het leven), pak ik soms het filmpje erbij en moet ik weer ongelooflijk lachen en besef ik me: neem het leven niet te serieus.

Leuk als je een reactie geeft hoe jouw innerlijke kind zich in jouw leven laat zien! Leef als een kind en ik wens je daarbij veel speelplezier!

Geef een reactie