Je bekijkt nu Luister naar het fluisteren van je lijf

Luister naar het fluisteren van je lijf

Net een rondje hard gelopen. Dat gaat de ene keer beter dan de andere. Vandaag was het zwaar. Opgeven is geen optie ging het door me heen. Elke stap is er eentje. Dit stond als metafoor voor doorgaan met door! Mensen helpen na kanker komt zo van binnenuit. Mijn wens is om nog heel veel mensen verder te helpen. Ik durf te zeggen dat ik een goede coach ben. Dat wil niet zeggen dat ik ook meteen een goede ondernemer ben. Dat ben ik allemaal aan het leren. Super leuk en stretchend, een hobbelweg. Mijn hardlooprondje bracht me stapje voor stapje verder op mijn route, in vertrouwen. Vier keer moest ik mijn schoen strikken, dus ik mocht ook nog paar kleine pauzes nemen (of ik kan gewoon echt niet strikken).

En nu het lijntje naar jou, als je aan het herstellen ben van kanker: Geloof in jezelf. Heb vertrouwen. het gaat niet om de snelheid, maar dat je het kunt en daarop vertrouwt. Stapje voor stapje. En niet grote stappen, snel thuis. Leer naar jezelf te luisteren, zodat je het verschil voelt wanneer je tegen beter weten in door blijft rennen. Je geen tijd neemt om je schoen te strikken en struikelt. Of dat je nu juist niet op moet geven en wel door moet gaan (op jouw tempo).

Ik hoor vaak van mensen die ik coach dat ze het lastig vinden naar zichzelf te luisteren. ‘Hoe dan?’ zeggen ze dan gefrustreerd. ‘Door te leren luisteren naar het fluisteren van je lijf’, zeg ik dan. ‘Dan hoeft het niet te schreeuwen’. Je lichaam geeft je een schat aan info. Leer ernaar te luisteren. Wat wil die kleine kriebel in je buik je vertellen? Leer ook te luisteren naar je innerlijke stem. Wat vertelt die jou? Jij weet namelijk precies wat goed voor je is. Hoe? Door stil te zijn, even niets te doen. Tijd te nemen om te leren voelen wat gebeurt er in mijn lijf. Het verschil te leren voelen tussen: ben ik moe en uitgeput en mag ik even op de bank niksen? Of mag ik mezelf een vriendelijk duwtje geven en juist van die bank afkomen?

 

Stel jezelf vragen. Wacht rustig af wat er in je opkomt. De eerste gedachte die je hebt is die van je innerlijke stem, die van je hart. En ben alert want heel snel daarna komen de ‘ ja maars’ ook aan het woord. Het is oefenen en oefenen. Als ik besluit een topsporter te worden, zal ik daar ook wat voor moeten doen. Dat ben ik niet na een keer een rondje hardlopen. Leer vertrouwen op je innerlijke stem. Oeh best spannend, maar die leidt jou de weg.

Ga door. Liefdevol naar je zelf en met kleine stapjes. Je hoeft niet te gaan hardlopen. Elk stapje is er een. In jouw tempo. Strik regelmatig je schoen. Dit voorkomt dat je struikelt over je losse veter. Sta stil en kijk terug naar waar je al vandaan komt. Ben dan trots op jezelf hoe ver je al bent gekomen en neem op jouw tempo het volgende kleine stapje.

 

Geef een reactie