Je bekijkt nu Afscheidsbrief

Afscheidsbrief

Kort geleden werd ik geraakt door een anonieme afscheidsbrief op internet met het verzoek om deze boodschap te delen met de wereld.

Ik wil het leven delen
‘Ik zal binnenkort voorgoed verdwenen zijn. Dat is oké, zolang iemand dit maar leest. Ik ben vierentwintig jaar, maar heb al wel mijn laatst stropdas uitgezocht. Die zal ik binnen enkele maanden dragen op mijn begrafenis. De diagnose kanker kwam te laat. Ik heb begrepen dat het belangrijke aan de dood is dat je ervoor moet zorgen dat je de wereld een beetje beter moet achterlaten dan voorheen. Voorheen had ik het te druk, maar toen ik hoorde hoe weinig tijd ik nog had, besefte ik wat echt telt in het leven. Dus schrijf ik je vanuit een egoïstische reden. Ik wil mijn leven een beetje betekenis geven door te delen wat ik geleerd heb.

Doe dingen waar je blij van wordt
Verspil je tijd niet met werk waaraan je geen vreugde beleeft. Het is duidelijk dat je niet succesvol zal worden in iets wat je niet graag doet. Geduld, passie en toewijding komen vanzelf als je iets doet waar je echt van houdt. Het is dom om angst te hebben voor de mening van anderen. Angst verlamt en verzwakt je. Als je angst laat beïnvloeden, groeit het totdat er niets dan een lege huls van je overblijft. Luister naar je innerlijke stem en vol je eigen weg. Sommige mensen zullen je al een gek beschouwen, anderen al een held.

Geniet van je tijd hier
Neem je leven in eigen hand. Neem verantwoordelijkheid voor de dingen die er met je gebeuren. Beperk slechte gewoonten en leef gezond. Laat je beïnvloeden door de keuzes die jij hebt gemaakt, niet door de dingen die je niet in de hand hebt. Waardeer de mensen om je heen. Je vrienden en familie zullen altijd een onuitputtelijke bron van liefde en kracht zijn. Dat is waarom je ze altijd moet liefhebben. Laat je stempel op het leven na. Leid een zinvol leven, wat dat voor jou ook mag betekenen. De wereld waarin we geboren worden is een prachtige speeltuin waarin alles mogelijk is. Maar we zijn hier niet voor eeuwig. Geniet van je tijd hier.’

Bron: Uit boek Master your mindset van Michael Pilarczyk, pagina 42.

Geef een reactie