Gezonde leefstijl en psychosociale nazorg

Gezonde leefstijl en psychosociale nazorg

Werk aan een positieve blik op de toekomst en meer grip op jouw vitaliteit vanuit voeding, bewegen, slapen en ontspanning.

Kies voor jezelf en zie wat jij zélf kan doen om in je kracht te komen.

Tijdens de behandelingen ben je vaak aan het overleven. Alle aandacht is hierop gevestigd. Als het moment is gekomen dat je wordt uitgezwaaid door het ziekenhuis, komt het moment van doorleven.

De draad van het leven weer oppakken en weer gaan meedraaien in de maatschappij kan dan kan lastig zijn. Emoties, zoals angst, somberheid of onzekerheid spelen vaak een rol. Als gevolg van de zware behandelingen kan er ook sprake zijn van lichamelijke klachten, zoals vermoeidheid, neuropathie, geheugenverlies, verlies van lichaamsfuncties.

Combinatie 

Er is een duidelijke toegevoegde waarde om leefstijlcoaching en psychosociale nazorg bij kanker samen te brengen.  

Je pakt de regie op je leven weer terug. Wij geven je de handvatten om te ontdekken hoe.

Leefstijlcoaching

Gezonde leefstijl bij kanker heeft eenpositief effect, bijvoorbeeld op de mogelijke bijwerkingen van de behandeling. Op het herstel na  behandeling kan gezond leven positieve gevolgen hebben. Ook vermindert een gezonde leefstijl het risico op terugkeer van kanker.

Of jouw persoonlijke doelen nu op het gebied van voeding, bewegen, nachtrust, stress, ontspanning, of een ander terrein liggen; het gaat om de juiste balans die bij jou als persoon past. Een nieuwe, gezondere leefstijl gaat op lange termijn bij jou horen en raakt geïntegreerd in jouw leven zó dat het je geen moeite kost maar juist energie oplevert.

Psychosociale nazorg bij kanker zorgt ervoor dat je tijd neemt om stil te staan bij wat je is overkomen. En dat je ook weer naar de toekomst durft te kijken. Hoe kan je deze op een positieve manier en in vertrouwen tegemoet treden. In deze bijeenkomsten kom je weer dichter bij jezelf doordat je weer in contact komt met je lijf. We werken aan een goede balans waarin je hoofd en lijf mogen samenwerken. Je hoofd heb je niet voor niets, maar jouw lijf en jouw onderbewuste heeft ook veel te vertellen. Laat je verrassen door jezelf en neem de tijd voor jouw psychosociale herstel.

Met Leefstijlcoaching benaderen we gezondheid vanuit voeding, beweging, slapen, stress en ontspanning. Hiernaast gaan we ook kijken naar goede energiemanagement en hoe je je gedrag duurzaam kunt veranderen.

De kracht van groepsbijeenkomsten

Je vindt bij elkaar her- en erkenning. Een half woord is genoeg. Iedereen spreekt dezelfde taal, ook al bewandelt ieder zijn of haar eigen pad. Het is van grote toegevoegde waarde om van elkaar te horen waar iemand tegen aan loopt, tips te delen en elkaar mentaal te steunen. Hierdoor voel je je vaak minder eenzaam in het herstelproces. De wereld gaat namelijk weer verder. Niet elke dag is er aandacht voor iemand die herstelt na kanker.

De groep bestaat uit ca 10-12 deelnemers.

Programma

Voor wie:
Vrouwen en mannen die het medische traject van kankerbehandeling hebben afgerond en graag zélf verder willen werken aan duurzaam herstel.

Duur:
Traject van 6 maanden met:

  • 12 groepsbijeenkomsten
  • Drie individuele gesprekken

Susan van Kempen: BLCN-geaccrediteerd leefstijlcoach en ik begeleiden wisselend de bijeenkomsten.

Gezonde leefstijl en psychosociale nazorg bij kanker

Email

Voor meer informatie mail ons, wij nemen contact met je op.

Contact

Bernadettestr. 8 5248 AN Rosmalen 06 31970984

Nieuwsbrief

Meld je aan voor one nieuwsbrief

Social media