Goede collega's zijn goud waard

Langdurig ziekteverzuim, hoe ga je daar mee om?

Een op de drie mensen krijgt kanker

1 op de 3 mensen krijgt in zijn of haar leven de ziekte kanker. Per jaar krijgen 50.000 werknemers de diagnose kanker. Dat is 1 op de 200 werknemers. Daarvan raakt 1 op de 10 zijn baan kwijt. Dat is niet nodig als de werkgever en medewerker gedurende het ziekteproces samen goed contact houden.

Als een medewerker de diagnose kanker krijgt of langdurig afwezig is door ziekte, is het voor zowel de medewerker als de werkgever zoeken naar een manier om daarmee om te gaan. Voor de zieke medewerker breekt een heftige tijd aan met onderzoeken, behandelingen en uitslagen. De wereld van de medewerker staat op zijn kop en emoties spelen hierbij een grote rol. Alle energie gaat uit naar dit proces. Werken staat hierbij vaak even on hold of op een laag pitje. En hopelijk kan de medewerker na de behandelingen gaan re-integreren. Een nieuw moment dat aandacht vraagt van de werkgever en medewerker tijdens het langdurige proces dat bij kanker komt kijken.

Training voor de zieke werknemer 

Ik geef 1- op-1 coaching voor de zieke werknemer na kanker.

Of voor iemand met een zware burn-out of een chronische ziekte.

Er komt veel op iemand af en er zijn veel vragen.

Fijn als de werkgever dan steun aanbiedt in de vorm van coaching op maat. Lees meer.

Impact op de werkvloer

Een zieke medewerker heeft impact op de werkvloer en de rest van het team. Daarbij is het voor de werkgever zoeken naar de juiste manier van communicatie, zowel naar de medewerker als naar het team.

Vragen als:

  • Wanneer laat ik iets van me horen?
  • Wat kan ik wel en niet zeggen?
  • Wat kan ik verwachten als de medewerker blijft werken?
  • Welke afspraken maak ik met de zieke werknemer?
  • Hoe ga ik om met collega’s van de zieke medewerker

Ik geef graag advies in een persoonlijk gesprek. Altijd op maat gemaakt.

Re-integratie

En dan komt het moment dat de medewerker gaat re-integreren. Door aan deze periode als werkgever goed aandacht te geven, zorg je ervoor dat de medewerker zich gezien voelt. Dit bevordert de terugkeer naar werk.

Dit kan door hulp te bieden aan de werknemer ‘hoe om te gaan met deze heftige levenservaring’. Daar is nu pas tijd voor namelijk. In de eerste fase is de werknemer aan het overleven.

Ik geef begeleidingstrajecten voor medewerkers die klaar zijn met de behandelingen en de draad van het leven weer op willen pakken. Daar valt natuurlijk ook werk onder.
Als goed werkgever worden deze kosten vaak (deels) door de werkgever betaald. Het positieve effect hiervan is voor beiden.

Wat levert het op als werkgever?

  • Door jouw (financiële) steun, help je de kans aanzienlijk te vergroten op een succesvolle en duurzame terugkeer naar werk.
  • Kostenbesparing: jouw medewerker re-integreert met vertrouwen en met aandacht na alles wat hem of haar is overkomen. Het proces gaat sneller en de kans om later met burn-out klachten thuis te komen te zitten, is vele malen kleiner.
  • Jij als goede en betrokken werkgever laat zien dat je om jouw medewerkers geeft.
  • Door jouw steun voelt de medewerker zich gezien. Dat draagt bij aan de loyaliteit en motivatie van de medewerker. Het vergroot zeker ook het plezier om naar het werk komen.

Email

Voor meer informatie mail ons, wij nemen contact met je op.

Contact

Bernadettestr. 8 5248 AP Rosmalen 06 31970984

Nieuwsbrief

Meld je aan voor one nieuwsbrief

Social media