Jij bent niet je ziekte

Omarm je nieuwe ik

Als je chronisch ziek bent, word je dagelijks geconfronteerd met de lasten van de chronische ziekte. Het is eigenlijk leren leven met levend verlies. Dat houdt nooit op. Dit zul je vast herkennen: Ik wil zo graag, maar mijn lijf wilt niet.

Naast de zieke ik, is er ook nog een andere ik. De werkelijke ik. Want je bent niet je ziekte, je hebt een ziekte. In de werkelijke ik zitten jouw behoeften, verlangens en emoties. Die moeten de ruimte delen met de zieke ik. En die kunnen met elkaar in conflict gaan (gezonde ik wil naar concert, zieke is, zegt: het gaat niet). Als je chronisch ziek bent, dan wordt de kant van de zieke ik, logischerwijs, heel sterk.

Je hoeft het niet te accepteren, maar je mag het leren anders vast te houden. En te leren houden van jouw nieuwe ik. Daarvoor is het belangrijk een goede structuur aan te brengen, te leren kijken naar wat kan wel en in contact te komen met je lijf.

Mijn begeleiding kan zijn:

 • 1-op-1-coaching
 • Wandelcoaching
 • Groepsbegeleiding
 • Online

Chronisch ziek 1-op-1 fysiek en online

 • Omarm je nieuwe ik
 • 1-op-1 en groepsbegeleiding

Werken aan bewustzijn

In dit traject werk je aan het vergroten van jouw bewustzijn door bewust te worden van jouw gedachten, gevoelens en te leren vertrouwen op jouw intuïtie.

Je leert objectief naar jezelf te kijken omdat je weet hoe jou hoofd, lijf en mind kunnen samenwerken.

Ik het programma ‘omarm je nieuwe ik’ leer je:

 • omgaan met jouw emoties;
 • jouw energie te verdelen;
 • jezelf in het middelpunt van je eigen leven te zetten;
 • omgaan met belemmerende overtuigingen;
 • te luisteren naar wat jouw lijf jou vertelt;
 • jouw bewustzijn vergroten door lichaam, hoofd en mind te verbinden;
 • te kijken naar mogelijkheden;
 • te kijken naar overtuigingen die je nu niet meer helpen;
 • te vertrouwen op jouw intuïtie;
 • je grenzen aan te geven zonder je schuldig te voelen;
 • hoe je je kunt ontspannen en los kunt laten wat je niet meer kunt gebruiken.

Wat levert het je op:

 • je laat je emoties toe en luistert wat ze je willen vertellen;
 • je creëert begrip van de mensen om jou heen;
 • je maakt keuzes in je leven die goed voelen voor jou;
 • je communiceert duidelijk over wat je nodig hebt;
 • je komt weer in verbinding met jezelf;
 • je geeft grenzen aan vanuit liefde en zonder schuldgevoel;
 • je bent in balans;
 • je ervaart dat je een ziekte hebt en niet de ziekte bent;
 • jij bepaalt welke keuzes je maakt.

Email

Voor meer informatie mail ons, wij nemen contact met je op.

Contact

Bernadettestr. 8 5248 AP Rosmalen 06 31970984

Nieuwsbrief

Meld je aan voor one nieuwsbrief

Social media